Lening Kulturhus eindelijk rond; verbouw gaat beginnen

lening

Foto: Beeldscherp Media

De lening van 350.000 euro die de Stichting Kulturhus heeft aangevraagd bij de gemeente voor de aanschaf van een nieuwe inventaris voor onder andere de bibliotheek is goedgekeurd door de gemeenteraad. De inventaris die het Kulturhus wil aanschaffen zorgt ervoor dat het theater en de bibliotheek in elkaar overlopen. De inventaris uit het oude pand is niet geschikt voor in het nieuwe pand.

Een eerder voorstel dat gedaan was kreeg veel kritiek omdat er geen goede onderbouwing was. Dé Actieve Partij was ook nu nog kritisch en stemden tegen het voorstel, omdat ze nog geen verbetering zien in de financiële situatie van het Kulturhus en er naast de lening ook nog extra subsidie naar het Kulturhus gaat. Het Kulturhus is niet in staat zichzelf in stand te houden en kan haar eigen boontjes niet doppen. De overige partijen gingen wel akkoord met het raadsvoorstel.

‘Kom maar kijken’
Directrice Ans Mebelder is blij en opgelucht dat er eindelijk duidelijkheid is: ‘DAP is van harte welkom om te komen kijken hoe het gaat met de bedrijfsvoering in het Kulturhus. We hebben de afgelopen jaren veel betaalde krachten laten gaan en veel extra vrijwilligers erbij gekregen. Het grootste gedeelte van de inkomsten die het Kulturhus heeft gaat op aan huisvestingskosten.’

Verbouw

Met het rondkomen van de lening voor de inventaris is de laatste hobbel genomen voor het verbouwen van de oude basisschool waar de bibliotheek in zal komen. ‘De laatste zaken moeten geregeld worden, maar dan kunnen de werkzaamheden echt beginnen’, laat Mebelder weten.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]