Leefbaar Haaksbergen-wethouder Peter van Vlaanderen naar huis gestuurd

Haaksbergen – Wethouder Peter van Vlaanderen moet opstappen. Bijna de voltallige gemeenteraad stuurde de Leefbaar Haaksbergen-wethouder naar huis en steunde de motie van wantrouwen van zijn eigen partij.

De enige twee raadsleden, die de motie niet steunden waren Jeffrey Rouwenhorst en Gea Costeris van de nieuwe fractie Rouwenhorst Costeris. Dit tweetal splitste zich deze week af van Leefbaar Haaksbergen, nadat de partij besloot Van Vlaanderen af te vallen en geen openheid van zaken te willen hebben.

De fractie Rouwenhorst Costeris pleitte tijdens de bijna drie uur durende raadsvergadering voor een raadsonderzoek naar de gang van zaken, maar kregen hierin geen steun van de gemeenteraad.

In Haaksbergen ontstond deze week een bestuurscrisis nadat wethouder Van Vlaanderen het vertrouwen in het college opzegde. De overige drie wethouders, partijgenoot Annette Nijhuis, Ellen Prent (PvdA) en Edith van Spiegel (D66) reageerden op hun beurt door te zeggen dat ze niet meer met van Vlaanderen wilden samenwerken en verweten hem solistisch gedrag.

Tijdens de extra ingelaste raadsvergadering werd fel gereageerd op de diverse zaken die de afgelopen dagen voorvielen. Zo gaf wethouder Prent aan niet van Van Vlaanderen gehoord te hebben dat hij met de krant gesproken had en wat zijn mening was, maar gaf ook Van Vlaanderen aan dingen uit de krant te hebben vernomen over brieven die uit zijn naam verstuurd bleken te zijn.

Het CDA gaf aan graag te zien dat de gehele partij van LH uit de coalitie stapte, omdat de partij geen bestaansrecht meer zou hebben. Ook de opmerkingen die fractievoorzitter Alkoutobi maakte over Van Vlaanderen waren volgens het CDA erg ongepast. Uiteindelijk werd de vergadering afgesloten na de stemming over de motie,die werd aangenomen met 17 stemmen voor en 2 stemmen tegen.

Interesse in deze beelden? Mail of bel naar (06) 36 55 79 36.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!