Langezaal ondersteunt 10 goede doelen vanwege jubileum

goede doelenHaaksbergen – Afvalverwerker Langezaal heeft 15.000 euro beschikbaar gesteld voor tien goede doelen ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum.

Voor maatschappelijke projecten, stichtingen en organisaties was het mogelijk om tot 15 november een aanmelding in te leveren met een uitleg waarom juist het aan te melden goede doel een bijdrage zou moeten krijgen. Een jury van Langezaal boog zich over de inschrijvingen en koos tien doelen uit die elk 1.500 euro ontvingen.

De goede doelen die geselecteerd zijn:

Dierenasiel Brammelo, die met het geld een diervriendelijke wasinstallatie kunnen aanschaffen, de basisschool in Buurse die hun jeugdbibliotheek gaan uitbreiden. De plaatselijke EHBO kan de reanimatiepop vervangen zodat er weer goed geoefend kan worden. Livio-locatie Het Wiedenbroek krijgt twee maal 1.500 euro voor twee verschillende projecten: de digitale pianomuziektherapie en voor de inzet van aromatherapie bij palliatieve zorg. Daarnaast ontvangt de Historische Kring Haaksbergen geld voor een monument, Belangengemeenschap Sint Isidorushoeve voor een ontmoetingspark in het dorpshart, de Stichting Rijwielpaden voor reparatie en vervanging van vernielde banken, de Vereniging Hoksebargse Möl’n voor audiovisuele apparatuur in molen De Korenbloem en Stichting Schaapskudde Haaksbergen voor de bouw van de schaapskooi.