Lampjes in boom “Sterren Stralen” weer ontstoken

Haaksbergen – Zaterdagochtend werd in alle vroegte een boom omgehakt op landgoed Westerflier Nijenhuis en naar Haaksbergen gereden. Daar werd de boom vakkundig neergezet en opgetuigd.

Dit jaar zijn nieuwe lichtjes aangeschaft voor in de boom. Eenmaal aangestoken zal de boom 10.080 lampjes laten schijnen. Op zaterdagavond werden de lichtjes ontstoken door wethouder Annette Nijhuis uit Haaksbergen en burgemeester Joost van Oostrum uit Berkelland.

Sterren Stralen

Foto: Nico Asbroek

De boom is ook dit jaar weer onderdeel van de actie “Sterren Stralen” van de Rotaryclubs in Haaksbergen, Eibergen en Neede. Ook dit jaar is het hoofddoel om kinderen uit gezinnen die leven van een minimuminkomen te laten stralen door een cadeau aan te bieden.

Elk jaar opnieuw wordt de boom opgezet in het weiland tegenover het voormalig Danspaleis. Dit jaar wordt echter geen thermometer geplaatst met het opgehaalde bedrag, omdat dit van Rijkswaterstaat niet mag. De grond is overgekocht voor de aanleg van de nieuwe N18. Het plaatsen van de boom wordt gedaan met veel vrijwilligers uit de omgeving en veel bedrijven stellen hun medewerkers en materiaal beschikbaar.

Naast de kinderen die verrast worden met een cadeau zal dit jaar ook geld beschikbaar komen voor het project “Digitale schooltas”, wat samen met Het Assink Lyceum georganiseerd wordt. Eersteklas leerlingen gaan samen met vrijwilligers van de Rotary langs de huizen om kaarten te verkopen om zo hun schoolgenoten die niet de mogelijkheid hebben zelf een laptop of tablet te kopen te kunnen ondersteunen. Steeds meer opdrachten moeten digitaal gemaakt worden, maar ook steeds meer middelbare scholieren hebben niet de middelen om de benodigde apparatuur hiervoor aan te schaffen.