Laatste dienst in Hervormde kerk Buurse

Buurse – Het kerkgebouw van de Hervormde kerk aan de Alsteedseweg in Buurse zal zondag 28 december voor de laatste keer gebruikt voor een reguliere kerkdienst. In de laatste dienst zullen predikanten Pronk en Wijnbergen voorgaan.

De Hervormde kerk Buurse, die in 1857 gebouwd werd voor een bedrag van bijna 12.250 gulden, wordt buiten gebruik gesteld. De trend van teruglopend kerkbezoek en steeds krapper wordende financiële middelen zorgen ervoor dat de kerk niet open kan blijven.

Het is nog niet duidelijk welke bestemming het kerkgebouw krijgt. Als er de mogelijkheid is om het gebouw te huren, dan zullen bijzondere diensten vanuit het kerkje mogelijk blijven. Het interieur van de kerk komt nog uit de vijftiger jaren. Toen is ook het oorspronkelijke orgel vervangen door het huidige orgel. De pijpen boven het orgel zijn enkel gebleven ter verfraaiing van de ruimte.

Vanaf januari 2015 zal er voor inwoners van Buurse de gelegenheid zijn om met de buurtbus op zondag naar Haaksbergen te komen en daar een kerkdienst bij te wonen. De buurtbus zal om 9.30 uur bij Wildenborg vertrekken en vertrekt om 11.30 uur weer uit Haaksbergen. De bus zal standaard rijden en de kosten zijn op zondag hetzelfde als op andere dagen.