Kunstkalender 2015-2016 Historische Kring verkrijgbaar

kalenderHaaksbergen – De kunstkalender die de Historische Kring elke twee jaar uitbrengt is vanaf vandaag weer verkrijgbaar. De kalender met historische afbeeldingen van de hand van Gerard Velthuis is de negende editie van de kalender.

De in 1935 in Haaksbergen geboren Gerard Velthuis groeide op als jongste zoon in het gezin van een meubelmaker. Nadat de meubelwinkel verkocht werd, liet Velthuis zijn creativiteit de vrije loop, wat onder andere resulteerde in de historische schilderijen van Haaksbergse straten en gebouwen.

kalender

Tijdens de presentatie van de kalender waren het de kunstenaar zelf en wethouder Ellen Prent die de eerste exemplaren in ontvangst mochten nemen. Ook werd door de wethouder de expositie van de schilderijen geopend in het atrium van het gemeentehuis. Daar zijn de schilderijen tot donderdag 20 november te bezichtigen.

Voor veel Haaksbergenaren is de kunstkalender iets om naar uit te kijken. Dit jaar zijn ruim vierhonderd kalenders in de voorverkoop besteld. Met een totale oplage van negenhonderd stuks is het ook nu nog mogelijk om een kalender te bemachtigen, ze zijn te koop bij de Historische Kring, de VVV en Boek & Buro voor het bedrag van tien euro.