KRO’s Brandpunt Reporter: chauffeur niet verzekerd

De uitzending van KRO’s Brandpunt Reporter heeft in haar uitzending van donderdagavond gemeld dat de chauffeur van de monstertruck geen aansprakelijkheidsverzekering had.

De uitkomsten van het onderzoek van Brandpunt Reporter maken veel los. Zo zou er in 2010 in Asten in Noord-Brabant ook al een ongeluk zijn gebeurd tijdens een stunt van de chauffeur. De afwikkeling van dat ongeluk schijnt niet volgens de regels gebeurd te zijn, bovendien was de man ook toen niet verzekerd.

In 2011 in Amsterdam vielen er ook al gewonden bij een demonstratie door hetzelfde team. Letselschadeadvocaat Yme Drost geeft in de uitgezonden aflevering van Brandpunt Reporter aan dat het gaat om een veelpleger: “Het gaat gewoon om een recidivist, die eerder een ongeluk heeft veroorzaakt. We gaan beslag leggen op al zijn bezittingen. Iemand die niet luisteren wil, moet op dat punt maar voelen.”

Drost heeft namens nabestaanden en slachtoffers beslag laten leggen op de woning en andere zaken van de chauffeur. De chauffeur zelf gaf vorige week nog in een interview aan dat er door het OM fouten gemaakt zijn in het onderzoek naar het ongeval met de monstertruck.

Bij het ongeval met de monstertruck kwamen op 28 september drie mensen om het leven en raakten veel mensen gewond. De onderzoeken die gedaan worden naar het ongeval zijn naar verwachting pas in het voorjaar van 2015 afgerond.

De uitzending van Brandpunt Reporter is hier terug te kijken.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.