Krijgt Haaksbergen last van Lelystad Airport of niet?

Vandaag houdt een Boeing 737-800 een belevingsvlucht over delen van Nederland om omwonenden te laten ervaren wat het vliegverkeer van en naar vliegveld Lelystad voor effecten heeft. Ook Haaksbergen is opgenomen in de route, omdat boven Haaksbergen een belangrijke vliegcorridor ligt.

Het vliegtuig vliegt vanmiddag om 16.51 uur weg in Lelystad en vliegt via Wezep richting Klarenbeek. Om 17.10 uur bij Buurse gaat het vliegtuig de grens over en vliegt via Haaksbergen, Lemelerveld en Emmen richting Zwolle. Om 17.25 zal het vliegtuig weer bij Lelystad aankomen. Het vliegtuig zal bij Haaksbergen op ruim vijf kilometer hoogte vliegen. De vlucht die uitgevoerd wordt moet een vlucht nabootsen die in de toekomst veel gevlogen zal worden, namelijk de aanvliegroute naar Lelystad Airport.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Lelystad

Bron: belevingsvlucht.nl

Waar de belevingsvlucht met name bedoeld is om mensen te laten zien wat het vliegverkeer vanaf Lelystad aan overlast gaat opleveren, zijn veel mensen kritisch. De testvlucht zou niet te vergelijken zijn met de werkelijke situatie. Het gaat nu om één vlucht, waar er straks meer vluchten per dag overvliegen. Daarnaast is het vliegtuig op de bemanning leeg, waardoor het gewicht van het vliegtuig ook anders is dan tijdens de toekomstige vluchten.

De belevingsvlucht is live te volgen op internet via Flightradar24. Ook in de app (iOS en Android) is de vlucht te volgen. Het gaat om vluchtnummer HV051 (callsign TRA51).

Update: inmiddels is duidelijk dat het toestel veel later zal vertrekken dan eerder aangegeven. Het toestel komt dus ook pas veel later over Haaksbergen, namelijk om 19.10 uur.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden