Koninklijke onderscheiding voor Huub Steins

Vrijwilliger Huub Steins uit Haaksbergen is na jarenlang vrijwilligerswerk te hebben gedaan, gedecoreerd met een koninklijke onderscheiding. Burgemeester Gerrit Jan Kok spelde vrijdagavond de versierselen op bij Steins.

Steins heeft zich jaren ingezet als vrijwilliger voor verschillende koren, maar ook bij de scouting, ’t Gilde, wandelkring DIO, Theater De Kappen, IVN Haaksbergen en als mantelzorger. Nog steeds zet hij zich vele uren per week in voor de Haaksbergse samenleving.

Steins begon in 1950 als jongenssopraan bij het Pancratiuskoor in Haaksbergen. Daarnazong hij een aantal jaren bij het Demonicuskoor in Utrecht om daarna weer terug te keren in Haaksbergen. Al met al was Steins 38 jaar koorzanger. Vanaf 2014 is hij bestuurslid van het koor en bekleedt hij de functie van secretaris. In de jaren zestig was Steins korte tijd actief bij Scouting Nederland als hopman.

In 1998 werd Huub Steins vrijwilliger en bestuurslid bij ’t Gilde, een organisatie die mensen adviseert over en helpt bij karweitjes binnens- en buitenshuis en ook een repaircafé organiseert. Steins hielp met het opzetten van een nieuwe hobbywerkplaats, workshops en de klussendienst en is vertrouwenspersoon binnen ‘t Gilde. Naast alle genoemde activiteiten organiseert hij de nieuwjaarsreceptie voor alle vrijwilligers.

Sinds 1998 is Steins ook lid van Wandelkring DIO. Sindsdien werkte hij mee aan verschillende projecten, zoals de organisatie van de Kennedymars en de Avondvierdaagse. Daarnaast is Steins al vijftien jaar vrijwilliger bij Theater De Kappen, onder meer als coördinator. Hij is gids voor het waterpark bij Landgoed Het Lankheet en ook de Historische Kring en IVN Haaksbergen mogen op zijn inzet rekenen. Sinds tien jaar is Steins mantelzorger.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden