Koningsdag in Haaksbergen: de agenda

Ook dit jaar staat de agenda met Koningsdag vol met leuke activiteiten. Van jong tot oud, iedereen kan op zijn of haar eigen manier genieten van de verjaardag van Koning Willem Alexander.

De weersvoorspellingen zijn tot nu toe gunstig:

Markt
Om 10.30 uur beginnen de feestelijkheden op Koningsdag in Haaksbergen met het defilé bij het gemeentehuis. De vlaggen worden gehesen, het Wilhelmus wordt gezongen en de mensen die het afgelopen jaar een koninklijke decoratie hebben mogen ontvangen, worden nogmaals in het zonnetje gezet. Aansluitend begint om 10.45 uur het Kindervertier op de Markt, met springkussens, een stormbaan en allerlei andere gezellige activiteiten.

De Els
Op het festivalterrein bij Sporthal De Els zijn de deuren vanaf 14.00 uur open voor de kinderen uit Haaksbergen en omgeving. Ook daar kunnen ze zich naar hartenlust laten gaan bij de verschillende activiteiten. Om 14.00 uur gaat de tent open en zijn er diverse artiesten die komen optreden. De tent is tot ’s avonds laat geopend en de hele dag is iedereen welkom, ongeacht de leeftijd.

Park Groot Scholtenhagen / AVH
Bij Park Groot Scholtenhagen is vanaf 14.00 uur het jaarlijkse GuitarRibs festival terug te vinden. Diverse artiesten treden live op onder het genot van een drankje en een hapje. Dit jaar is het alweer de 9e editie van dit succesvolle evenement. Vanaf 15.00 uur is bij Atletiek Vereniging Haaksbergen de jaarlijkse Oranjeloop, waar de basisschoolkinderen hun snelste rondjes kunnen laten zien.

Theater De Kappen
Voor de jongste basisschooljeugd tot en met groep 5 zal Toneelgroep Klim-Op tot drie maal toe de voorstelling ‘Toveren is een hele heksentoer’ spelen. Kaarten zijn via de basisscholen verspreid.

Sint Isidorushoeve
Bij de HAMC in Sint Isidorushoeve wordt speciaal voor de jeugd een Opstapdag georganiseerd. Ook zijn er speciale trainingen en is het mogelijk om een rondje te rijden als bakkenist in een zijspancombinatie. De hele dag door zijn er diverse activiteiten, ook voor mensen en kinderen die graag met beide benen op de grond willen blijven.

Buurse
Koningsdag in Buurse is niet compleet zonder de Koningsritten. Of je nu op de fiets, met de auto of met de tractor bent, natuurlijk kun je meedoen! Inschrijven voor deze jaarlijkse traditie kan vanaf 12.30 uur bij Café Winkelman aan de Broekheurnerweg.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]