Kleuterklassen De Weert, De Troubadour en Theo Scholte gaan samen

kleuterklassenHaaksbergen – Met ingang van het schooljaar 2016-2017 zullen de kleuterklassen van de basisscholen De Weert, De Troubadour en Theo Scholte gaan fuseren.

De drie basisscholen fuseren per 1 augustus 2017 totaal, de fusie van de kleuterklassen is een ritsfusie. Dat ritsen mag ook alleen maar met de kleutergroepen. Om het allemaal concreter te maken zal de nieuwe school een andere naam krijgen per 1 augustus 2016. Alle kinderen hebben hun idee daarover in kunnen leveren bij hun leerkrachten.

Het samengaan van de drie scholen is duidelijk een langetermijnplan. Op dit moment vinden er onderzoeken plaats waar de school zich het beste kan vestigen. Het college van B&W is van mening dat dit het beste op de plek kan waar basisschool De Weert aan de Bartokstraat zich op dit moment bevindt, maar de bestuurder van de drie scholen, stichting Keender, en de scholen zelf willen zich graag vestigen naast Sporthal de Els aan de Trompstraat.

Meer informatie over de ritsfusie wordt gegeven tijdens een speciale bijeenkomst die gehouden zal worden bij basisschool De Troubadour. Alle ouders van leerlingen die na de zomervakantie beginnen op de fusieschool, zijn daar dinsdagavond 9 februari om 20.00 uur welkom.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.