Kinderboerderij hokt vogels op, maar blijft open

kinderboerderijHaaksbergen – Kinderboerderij Scholtenhagen aan de Scholtenhagenweg houdt voorlopig uit voorzorg alle vogels binnen. Dit in verband met een mogelijke uitbraak van vogelgriep.

Voor bedrijven die vogels houden die bestemd zijn voor de productie van vlees, eieren of andere producten en voor het uitzetten in het wild gelden sinds donderdag strenge regels voor wat betreft ophokken en afschermen. Ondanks dat de Kinderboerderij dit niet verplicht is, hebben de beheerders gekozen de vogels wel binnen te houden. Beheerder Wilfried Abbink geeft aan dat ze geen enkel risico willen nemen.

De kinderboerderij is, ondanks de opgehokte vogels, nog steeds gewoon open voor bezoekers. De dieren op de boerderij zijn dagelijks te bezoeken van 9.00 tot 16.15 uur. In de zomer is de kinderboerderij langer open, dan sluit de kinderboerderij om 17.30 uur voor publiek.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!