Kerkje weer in handen van Buurse

kerkjeBuurse – Het ‘kerkje’ van Buurse is weer in handen van Buurse zelf. Het kerkje aan de Alsteedse weg valt nu onder een stichting die er nieuw leven in wil blazen.

De kerk is jarenlang gebruikt door de Hervormde Gemeente Haaksbergen-Buurse, maar eind 2014 werd daar de laatste kerkdienst gehouden. Sindsdien is er veel te doen geweest over de toekomst van het kerkgebouw. Volgens Christiaan Kramer, bestuurslid van de nieuwe stichting, zal de kerk is grondig opgeknapt moeten worden. Daarna zal de kerk weer in gebruik genomen worden, met diverse doeleinden.

“Het is de bedoeling om er ook weer kerkdiensten te gaan houden, een aantal keer per jaar. Maar ook rouwdiensten en trouwdiensten moeten mogelijk zijn. Ook zal de ruimte gebruikt kunnen worden voor diverse andere activiteiten, maar dan echt kleine culturele zaken zoals wellicht een muziekuitvoering”, zo meldt Kramer. “De kerk is Tweede Kerstdag open geweest zodat mensen nog een keer een kijkje konden nemen. De kerk werd erg druk bezocht. Er zijn eigenlijk alleen maar positieve reacties geweest dat het kerkje nu weer echt van Buurse is.”

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.