Keender moet overeenkomst over De Kameleon met bouwbedrijven nakomen

Stichting Keender moet de overeenkomst die gemaakt is tussen de stichting en bouwbedrijven Harwig en Averesch nakomen. De aanbieding die gedaan is door de bouwbedrijven is daarbij leidend.

De bouwbedrijven Harwig B.V. uit Emmen en Averesch B.V. uit Rijssen schreven samen in voor de bouw van de nieuwe school aan de Bartokstraat en startten een kort geding omdat ze van mening waren dat Keender de aanbestedingsprocedure niet stop had mogen zetten. Rechter Hangelbroek gaf de twee bouwbedrijven gelijk.

De Kameleon
Stichting Keender heeft een bedrag van 1,6 miljoen beschikbaar voor de bouw van het nieuwe kindcentrum, maar geen van de partijen die inschreven op de aanbesteding konden aan al die eisen voldoen. De twee bouwbedrijven mogen nu van de rechter hun aanbieding ook daadwerkelijk uitvoeren, ook al voldoet het niet compleet aan de eisen van Keender. Als Keender niet de overeenkomst nakomt, moet een dwangsom van 200.000 euro betaald worden aan de bouwbedrijven. Ook de proceskosten zal Keender moeten voldoen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad id=”14839″]