Jubileum HKH gevierd met ‘Om niet te vergeten’

vergetenHaaksbergen – Het vijftigjarig jubileum van de Historische Kring Haaksbergen is vrijdag ingeluid met de overhandiging van het boek ‘Om niet te vergeten’ aan wethouder Ellen Prent.

Onder toeziend oog van voorzitter Wim Oltwater overhandigde Gerrit Noordink, de samensteller van het boekwerk, het eerste exemplaar aan wethouder Ellen Prent. In het boek zijn portretten en korte beschrijvingen opgenomen van mensen die veel betekend hebben voor Haaksbergen, Buurse en Sint Isidorushoeve. Als uitgangspunt is het boekje gebruikt dat tien jaar geleden werd uitgegeven naar aanleiding van het veertigjarig bestaan van de Historische kring.

Een tentoonstelling met een gedeelte van de Haaksbergenaren die zijn opgenomen in het boek, is te zien in het Historisch Centrum. Het centrum is zaterdag geopend van 17.00 tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Het boek is daar ook verkrijgbaar, de prijs is 10 euro.

Het komende jaar zal de Historische Kring een aantal activiteiten organiseren om het vijftigjarig bestaan van de stichting te vieren. Naast een aantal fietstochten zal ook een feestavond gehouden worden in Theater De Kappen, met behulp van een elftal komedianten.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!