Johan Reekers ontvangt erespeld voor buitengewone sportprestaties

Johan REEKERSHaaksbergen – Paralympiër Johan Reekers kreeg maandag de erespeld van de gemeente Haaksbergen uitgereikt door burgemeester Gerrit Jan Kok. De erespeld is een blijk van waardering en erkentelijkheid van het college voor de bijzondere prestaties van Reekers.

Reekers nam afgelopen jaar voor de negende keer deel aan de Paralymipsche spelen en veroverde met het handbiken een vijfde plaats. Eerder veroverde hij een bronzen plak bij het handbiken. Ook zitvolleybal is Reekers niet vreemd: hij won twee keer goud en een keer zilver bij het zitvolleybal. Reekers heeft door de jaren heen als sporter vele podiumplaatsen behaald bij Nederlandse, Europese en Wereld Kampioenschappen.

De gehandicaptensport wordt luid en duidelijk gepromoot door Reekers. Hij geeft clinics op scholen en hij laat zien dat met overtuiging, inzet en heel veel trainen het welhaast onmogelijke bereikt kan worden. Op basis van zijn prestaties werd Reekers al vier keer uitgeroepen tot sportman van het jaar in Haaksbergen. Reekers zelf was in zijn nopjes met de onderscheiding: “Het is heel mooi om sportprijzen te pakken, maar hier ben ik erg trots op.”

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store.