Johan Hilderink mag eindelijk paarden fokken aan Oude Enschedeseweg

Hilderink

Foto: Vastgoedjournaal

Haaksbergen – De Raad van State heeft dinsdag de bezwaren tegen de Nbw-vergunning voor de paardenfokkerij aan de Oude Enschedeseweg in Haaksbergen afgewezen. Eindelijk kan eigenaar Johan Hilderink daar een paardenfokkerij starten.

Volgens TC Tubantia waren de bezwaren afkomstig van Natuur en Milieu Haaksbergen en een bewoner van de Oude Enschedeseweg, die jarenlang vochten tegen de paardenfokkerij. De boerderij die door Hilderink gesloopt werd om er een paardenfokkerij te beginnen, zou al sinds 2008 niet meer in gebruik zijn als agrarisch bedrijf. Volgens de Raad van State maakt dat echter niet uit voor de rechten voor het houden van vee.

In een eerder stadium oordeelde de Raad van State wel dat er slechts acht paarden gefokt mogen worden in plaats van de tien paarden die van de provincie gefokt mochten worden. De vergunning voor acht paarden is nu geldig verklaard. De volledige uitspraak van de Raad van State is hier terug te vinden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.