Jaarrekening 2017 bekend gemaakt; gemeente houdt ruim 2 miljoen euro over

gemeente

Foto: Beeldscherp Media

De gemeente Haaksbergen heeft in 2017 goede resultaten behaald: er is 2,4 miljoen euro over. Het college van B&W vindt dat er een stevig fundament ligt voor het nieuwe gemeentebestuur.

De 2,4 miljoen euro die over is, komt onder andere door de eenmalige opbrengst van de Vitens-aandelen. Een gedeelte van dat bedrag zal gebruikt worden om de grond onder de voormalige gemeentewerf te saneren, de overige 1,9 miljoen euro wordt toegevoegd aan de algemene reserves, zodat deze weer op het gewenste niveau is van 3 miljoen euro.

Het structurele financiële herstel van de gemeente is iets waar het college blij mee is. ‘Het financieel herstel heeft veel van inwoners, bedrijven en verenigingen gevraagd. Toch hebben -met elkaar- afgelopen jaren veel weten te realiseren. Er ligt nu een solide financiële basis, waarmee een nieuw gemeentebestuur eigen keuzes kan maken voor Haaksbergen’, laat wethouder Ellen Prent weten.

De volledige jaarstukken zijn hier terug te vinden. De komende maanden zullen diverse bijeenkomsten gehouden worden waarin de stukken besproken worden. Op 4 juni al de gemeenteraad zich buigen over de Jaarrekening tijdens de raadsvergadering.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]