Inwoners Haaksbergen nagenoeg eens over toekomst

eensHaaksbergen – Tijdens de ‘Dag van de Toekomst’ en de daarbij behorende bijeenkomsten is gebleken dat het gros van de inwoners van Haaksbergen het eens is over hoe Haaksbergen er in 2030 moet uitzien.

Zo’n 100 mensen gaven gehoor aan de uitnodiging om langs te komen bij Party & Cateringrestaurant Evers aan de Hengelosestraat. Een gemêleerd gezelschap, zowel jong als oud was aanwezig, dat in groepjes aan de slag ging met de toekomst van Haaksbergen. Positieve en negatieve punten werden genoemd en kanttekeningen werden geplaatst bij de scenario’s die voorgesteld werden. Van kreten als “te weinig aandacht voor groen” tot “Haaksbergen hoeft geen Zonnedael te worden” en “Focus op jongeren” tot “Gemeente is besluitvaardig en initiatiefrijk” werden grote collage’s gemaakt die meegenomen zullen worden in het uiteindelijke plan dat gepresenteerd zal worden.

Toen de aanwezigen een keuze moesten maken tussen de vier scenario’s bleek dat de aanwezigen, op wat kleine details na, het met elkaar eens waren over de toekomst van Haaksbergen en de voorkeur gaven aan scenario 3 “Duurzaam en sterk in de regio”. Dat was ook het scenario dat tijdens de eerdere bijeenkomsten als meest passend voor Haaksbergen uit de bus kwam.

De rapportage die gemaakt wordt met de scenario’s en de gemaakte opmerkingen zal voor de kerst opgeleverd worden en de gemeenteraad zal dan vervolgens in januari beginnen met het besluitsvormingsproces.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!