Inwoner boos op gemeente: “bloembakken gestolen”

Haaksbergen – Hennie Hofmeijer is boos op de gemeente Haaksbergen. De Haaksbergenaar liet dinsdagmiddag op Facebook weten dat een medewerker van de gemeente zonder goed overleg bloembakken heeft verwijderd aan de Morgensterweg.

Diefstal

Volgens Hofmeijer zou de gemeente zelfs diefstal gepleegd hebben, aangezien de gemeente de bloembakken verwijderd heeft, de bloembakken zijn namelijk eigendom van de bewoners. In de Facebookgroep ‘Haaksbergen’ krijgt Hofmeijer meteen reactie en velen zijn het met hem eens dat het niet netjes is zoals de gemeente Haaksbergen dit opgepakt heeft. Zo vindt Martin Hammer het een brute actie van de gemeente: “Hij maakt hier terecht melding van deze brute actie van de gemeente zo gaan we hier niet met elkaar om!” Erwin Overbeeke is iets genuanceerder en geeft aan dat hij van mening is dat het inderdaad verstandiger geweest was als de medewerker van de gemeente eerst even overleg gepleegd had.

bloembakken

Bron: Screenshot Facebook

Naam achterwege laten

Niet iedereen is het echter meteen eens met Hofmeijer. Veel mensen geven aan dat de naam van de betreffende medewerker beter niet genoemd had kunnen worden en dat het wellicht verstandiger is om contact op te nemen met de gemeente. Zo geeft Marjan Smit aan dat er beter met de medewerker gebeld kan worden dan het op Facebook te plaatsen en ook Jolande Steenkamp snapt niet waarom het geplaatst wordt: “Jeetje, is hier Facebook voor bedoeld? Waarschijnlijk werkt deze man ook in opdracht van… Ik vind dit echt niet iets voor Facebook. Lekker makkelijk om het zo te doen.”

Gemeente reageert

Navraag bij de gemeente levert een heel ander verhaal op dan hetgeen Hofmeijer schetst. Volgens woordvoerder Arjen Maat is aan de bewoners gevraagd de bloembakken weg te halen, aangezien ze op de openbare grond stonden. Twee van de bakken stonden op het asfalt en één in de berm. Omdat de gemeente aansprakelijk is als er aanrijdingen plaatsvinden of als de brandweer er niet langs kan, moesten de bakken weg. De bewoners gaven geen gehoor aan de oproep van de gemeente, waarna in overleg met de verantwoordelijk wethouder is besloten de bakken te verwijderen. Dat werd ook aan de bewoners meegedeeld.

De bloembakken staan opgeslagen op de gemeentewerf en kunnen daar opgehaald worden door de eigenaren. Wethouder Peter van Vlaanderen gaat nog deze week de betrokken bewoners uitnodigen voor een gesprek.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!