Inbrekers niet welkom tijdens feestdagen in Haaksbergen

Politie, welkomHaaksbergen – Inbrekers waren tijdens de afgelopen feestdagen niet welkom in Haaksbergen. RTL Nieuws deed onderzoek naar het aantal inbraken tijdens sinterklaas, de kerstdagen en op nieuwjaarsdag. 

De feestdagen in december en januari, wanneer de nachten het langst zijn, blijken uit het onderzoek populair te zijn bij inbrekers. In Nederland werden op die dagen verreweg de meeste inbraken gepleegd. Haaksbergen doet niet mee met de trend. In 2014 werd er tijden eerste kerstdag één inbraak gemeld, totaal waren er in Nederland 355 inbraken op die dag. Buiten de feestdagen om werd er in Haaksbergen helaas wel vaker ingebroken of een poging gedaan. In de laatste drie maanden van 2014 werden er veertien meldingen gedaan, waarvan vijf in december.

Nieuwsjaarsdag staat landelijk gezien op een eerste plaats met 495 inbraken, op 5 december waren het er 314 en op tweede kerstdag 308. In 122 gemeenten in Nederland werd helemaal niet ingebroken tijdens de feestdagen, in grote stad Almere en het dorp Voorst werd het meest ingebroken.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.