IJSCH the day after: opruimen, nagenieten en lekker schaatsen

day

Foto: Beeldscherp Media

De dag van de eerste marathon op natuurijs is het aanpoten bij IJSCH. Alles moet op tijd klaar zijn. Maar ook de dag na de marathon is het druk bij de ijsvereniging. De strobalen moet weer terug, de hekken weer weg en alle vlaggen, doeken en luchtbogen weer opgeruimd. Ook dan staan veel vrijwilligers klaar om te helpen.

Als om negen uur de ijsbaan open gaat, is al veel werk verzet door de vrijwilligers. Alle strobalen (ingepakt in plastic zakken, en vervolgens aan elkaar getapet met nog extra plastic eromheen) moeten weer uitgepakt en weggebracht worden. Vijfhonderd meter aan hekken moet weer terug naar de verhuurder, de caravans die gebruikt zijn als kassa moeten weer terug en zo zijn nog veel meer zaken die geregeld moeten worden nadat de marathon verreden is. Tussen alle werkzaamheden door wordt de baan gebruikt door de recreatief schaatsers. Tot 12.00 uur kunnen ze op de baan, daarna moeten ze wachten tot de avond voor de baan weer open gaat.

Haaksbergen Actueel ging ook vandaag kijken bij de ijsbaan en sprak onder andere met ijsmeester Arjan Waanders en bestuurslid Hellen Voortman.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]