IJSCH Haaksbergen krijgt concurrentie van Nieuw Buinen

concurrentie

Foto: Sem van der Wal

Als het gaat om het organiseren van de eerste schaatsmarathon op natuurijs heeft Haaksbergen concurrentie van Veenoord in Groningen en Noordlaren in Drenthe. Daar komt nu het Drentse Niet-Buinen bij. Nieuw-Buinen gaat namelijk een nieuwe ijsbaan aanleggen, zo meldt RTV Drenthe.

Op dit moment is de nieuwe ijsbaan nog een stuk uitgestrekt stuk gras, maar uiteindelijk moet een skeelerbaan van asfalt gerealiseerd worden van 333 meter lang. De ijsbaan gaat voldoen aan de eisen van de KNSB, waardoor het mogelijk wordt om marathons te verrijden in Nieuw Buinen. Net als in Haaksbergen kan er, als het gaat vriezen, water op de baan gezet worden waardoor er snel ijs ligt.

Voor de licht nachtvorst van de komende dagen maakt de aanleg van de nieuwe baan nog niets uit, pas maandag is begonnen met de werkzaamheden. Na anderhalve maand is de verwachting dat de ijsbaan klaar is, dan is het wachten op temperaturen onder het vriespunt.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!