IJsch gaat voor natuurijsmarathon én recreatief schaatsen

ijsch

Foto: Beeldscherp Media

Schaatsvereniging IJSCH kijkt vol vertrouwen uit naar de weersverwachtingen van de komende periode. Als de verwachtingen uitkomen zal het ijs in de loop van volgende week dik genoeg zijn om te kunnen schaatsen.

De vereniging is druk bezig met voorbereidingen voor een eventuele eerste marathon op natuurijs. Omdat het ijs ’s ochtends een betere kwaliteit heeft dan in de avond zal een marathon in de ochtend gereden worden. Er is dagelijks contact met de KNSB om de stand van zaken, waaronder de dikte van het ijs te bespreken. Maandagavond zal er weer vergaderd worden door de vereniging. In de tussentijd wordt de ijsdikte meerdere malen per dag gemeten door de ijsmeesters. Op het moment dat de baan open kan, zal dit bekend gemaakt worden. De vereniging heeft al wel aangegeven dat dit enkel in de morgen en eventueel in de avond zal zijn. In de middag is de zon te krachtig en heeft het ijs veel te lijden. Door deze voorzorgsmaatregelen kan de baan hopelijk langer open blijven en kunnen er meerdere dagen geschaatst worden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]