IJSCH: er komt geen tweede marathon in Haaksbergen

tweede

Foto: Amanda Otten

Haaksbergen – Ook de tweede marathon gaat dit jaar aan Haaksbergen voorbij. Volgens ijsmeester Arjan Waanders ligt er niet voldoende ijs en is ook de verwachting niet dat er voldoende ijs komt voor het rijden van een marathon.

Waanders laat in een reactie op facebook weten dat de kans op een marathon in Haaksbergen heel klein is. Ook vannacht heeft het maar mondjesmaat gevroren en voor de nacht van woensdag op donderdag wordt niet meer dan een paar graden vorst verwacht. “Als donderdag een marathon verreden zou kunnen worden, had het dinsdag ook gekund en toen vonden we het niet veilig genoeg.”

Een woordvoerder van de KNSB gaf tegenover RTV Oost aan dat er deze vorstperiode geen andere marathons verreden zullen worden. Eerder woensdag gaf Willem Hut van de KNSB aan dat om 15.00 uur in Haaksbergen het ijs getest zou worden voor een eventuele marathon op de donderdag.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!