Huishoudelijke hulp blijft, maar wel vereenvoudigd

Gemeentehuis, huishoudelijke hulpHaaksbergen – Het college van B&W vindt het erg belangrijk dat ook Haaksbergenaren die moeite hebben met hun eigen huishouden, hulp blijven krijgen van de gemeente.

Mensen die op dit moment een indicatie hebben voor huishoudelijke hulp krijgen in november een brief met uitleg. Daarnaast wordt in het eerste kwartaal telefonisch contact opgenomen om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Tijdens het huisbezoek wordt de ondersteuningsbehoefte opnieuw beoordeeld.

De indicatie zal er in 2015 anders uitzien dan voorheen. Eerst kreeg men een indicatie in uren en minuten, nu wordt er gesproken over een leefbaar huishouden. De hulp beperkt zich volgend jaar tot het op orde houden van ruimtes die dagelijks worden gebruikt, namelijk de woon-, slaap-, en badkamer, keuken en toilet. Het resultaat moet een leefbaar huishouden zijn.

Mensen met een indicatie blijven ook in 2015 een eigen bijdrage betalen voor de ontvangen hulp. De hoogte van die bijdrage is onder andere afhankelijk van het inkomen.