HTFC start met clinic ‘starten met wielrennen’

wielrennen

Foto: De Kiekerie, Christel Bauhuis

Haaksbergen – Steeds meer mensen in Nederland stappen ook op de fiets om gewoon een stukje te fietsen. De Haaksbergse Tour- en FietsClub speelt hier op in met een nieuwe clinic ‘starten met wielrennen’.

Het idee voor de workshop komt uit de mouw van bestuurslid Susanne Bouwhuis die zich een paar jaar geleden meldde als lid van de HTFC: “Maar als je vanuit het niets ineens een rit van zo’n vijftig kilometer of meer moet maken, valt dat in het begin behoorlijk tegen. Uit mijn naaste omgeving weet ik dat er – net als ik – meer mensen met het idee rondlopen om te gaan toerfietsen. Maar ze zien vooral op tegen die eerste ritten. Vandaar dat de HTFC nu volgend voorjaar begint met de geheel nieuwe clinic ‘starten met wielrennen’. Deze tien weken durende ‘cursus’ begint in april en richt zich speciaal op de doelgroep die amper tot nog nooit op een racefiets heeft gezeten.”

Het doel van de clinic is de beginselen van het wielrennen oftewel toerfietsen onder de knie zien te krijgen. Bochtentechniek, op het juiste moment schakelen, ‘uit de wind fietsen’. De deelnemers krijgen allerlei adviezen van ervaren leden van de HTFC. “Ervaren en geduldige trainers en trainsters met een passie voor het fietsen. Los van de fiets-uitstapjes worden er bovendien leuke en informatieve avonden georganiseerd die aansluiten op deze clinic.” Volgens Bouwhuis wordt er bewust niet toegewerkt naar een extreem doel: “We willen gewoon lekker met zijn allen fietsen. Om dat fijne gevoel van het toerfietsen te pakken te krijgen.”

De informatieavond op 16 november begint om 20.00 uur bij het clubgebouw van de BMX-club DVO aan de Geukerdijk 107.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen App. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!