Hoger beroep bestuurder monstertruckdrama van start

Het hoger beroep in de strafzaak tegen Mario D. gaat dinsdagmorgen van start bij het hof in Arnhem. D. ging in beroep tegen de straf die hem door de rechtbank in Almelo opgelegd is. Het hoger beroep van de Stichting Sterevenementen dient aanstaande maandag.

Al voor de zitting om 9 uur begint is er veel ophef over een filmpje dat het openbaar ministerie geplaatst heeft over de zaak. Meestal is het zo dat pas tijdens de inhoudelijk behandeling uit de doeken gedaan wordt hoe partijen tegen de zaak aankijken. Het OM is niet in hoger beroep gegaan omdat het zich kon vinden in het vonnis van de rechtbank.

Mario D. kreeg door de rechtbank in Almelo vijftien maanden cel opgelegd en mag daarnaast vijf jaar geen stunts uitvoeren. Volgens D. had de monstertruck technische mankementen.

Tijdens de zitting zullen slachtoffers en nabestaanden gebruik maken van hun spreekrecht.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]