LIVE: Hof doet uitspraak hoger beroep Mario D.

Het gerechtshof in Arnhem doet woensdag uitspraak in het hoger beroep tegen bestuurder Mario D. die in september 2014 met zijn monstertruck inreed op het publiek.

In eerste instantie kreeg de bestuurder vijftien maanden cel, maar daar ging hij tegen in hoger beroep omdat een werkstraf meer passend zou zijn dan een celstraf. Door een celstraf zouden hij en zijn gezin te zwaar gestraft worden. Daarnaast zou het ongeluk niet zijn schuld zijn geweest, maar zou er sprake zijn van een technisch mankement aan de monstertruck. Het OM ging niet mee in die gedachte en eiste vijftien maanden cel.

Ook de stichting Sterevenementen Haaksbergen hoort vandaag wat het hof besluit inzake het hoger beroep. De stichting was veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete, maar claimde onder andere dat Mario D. te vroeg was begonnen met stunten waardoor het voor de stichting niet mogelijk was om op het laatste moment een veiligheidscheck te doen.

Het ongeval met de monstertruck kostte drie mensen het leven en tientallen slachtoffers raakten gewond. Net zoals tijdens de zitting in de rechtbank in Almelo lieten nabestaanden en slachtoffers ook in de zitting van het hoger beroep horen hoe het ongeval hun leven veranderd heeft.

De uitspraak wordt in de middag verwacht.

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]