“Het is nog geen tijd om uitbundig te feesten”

Als het aan burgemeester Hans Gerritsen ligt, zal de carnavalsoptocht van 14 februari vanuit het college van B&W soberder zijn dan voorgaande jaren.

Gerritsen is van mening dat het op dit moment nog ongepast is voor het college om uitbundig te gaan feesten, uit piëteit met de slachtoffers van het monstertruckdrama: “Dat met die gekleurde pakken, dat zal dit keer niet zo zijn, dat is nog niet gepast.” Zeker tot de jaarwisseling zal het college zich terughoudend opstellen.

feesten

Foto: Nico Asbroek

Het monstertruckdrama heeft ook regeltechnisch zijn effect op de carnavalsoptocht. Stichting HaKaOp (Haaksbergse Karnavals Optocht) heeft naar aanleiding van het ongeval met de monstertruck in september in Haaksbergen, de regels voor de carnavalsoptocht aangescherpt. In de nieuwe regels van HaKaOp moeten er meer begeleiders meelopen naast de wagens, maar mag er ook geen snoep meer gegooid worden vanaf de wagens. De extra veiligheid is met name geëist om ervoor te zorgen dat er geen ongelukken kunnen gebeuren. 

Een overzicht van alle artikelen inzake het ongeval met de monstertruck is hier te vinden. Een tijdlijn met daarin alle informatie in het kort op een rijtje is hier te vinden.