Hemelvaartsdag in Haaksbergen: wat is er te doen?

Een rustig dagje zal Hemelvaartsdag dit jaar niet worden, zeker niet als je kijkt naar alle verschillende activiteiten en evenementen die in en rond Haaksbergen plaatsvinden. Haaksbergen Actueel maakte een overzicht.

Kerkdiensten
De dag begint al vroeg met de jaarlijkse dauwtrappersmis op de velden van SV Bonboys. Dit jaar is het de 25e keer dat deze mis gehouden wordt. Voorganger is pastor Rekveld. Aansluitend is er de mogelijkheid om samen te ontbijten, maar hiervoor was wel opgave vooraf verplicht. Na het ontbijt is het mogelijk om lekker te gaan fietsen.

In Buurse wordt bij de familie Te Riet aan de Zendvelderweg een hagenpreek gehouden. Voorgangster is domina Gonda Elzenga van PKN Haaksbergen. De dienst begint om 9.30 uur, maar vanaf 9.00 uur staat de koffie klaar.

In Sint Isidorushoeve begint de woord- en communieviering om 9.30 uur met medewerking van het dames en herenkoor. Voorganger is pastor H. Ogink.

Activiteiten
Voor de vroege vogels is het mogelijk om al om 7.00 uur te gaan wandelen in Het Lankheet. Het IVN Haaksbergen gaat het gebied in met gidsen. De wandeling duurt tot ongeveer 9.30 uur. Het verzamel- en vertrekpunt is bij de parkeerplaats aan de Veddersweg.

Vanaf 10.00 uur rijden de stoomtreinen van Museum Buurtspoorweg tijdens de jaarlijkse Nationale Stoomtreindag. Ook de gerenoveerde Kikker rijdt deze dag tussen Haaksbergen en Boekelo. In de hal in Boekelo staan grote modelspoorbanen om te bewonderen.

Op de Markt rondom de Pancratiuskerk is vanaf 10.00 uur een braderie met vlooienmarkt. Er zijn verschillende kraampjes te vinden. De braderie wordt georganiseerd door Rezimarkten en duurt tot 17.00 uur.

Bij Ter Huurne Hollandmarkt is een gigantisch springkussen opgezet. Springen kan van 10.00 tot 17.00 uur. Het springkussen en de speeltuin zijn gratis toegankelijk.

De zomerfeesten in de Hoeve beginnen ook op Hemelvaartsdag. Een overzicht van alle verschillende activiteiten en artiesten is hier te vinden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]