Hassinkbrink wil energie gaan besparen

Hassinkbrink

Bron: Google Maps

Haaksbergen – Drie bewoners uit de wijk Hassinkbrink hebben een campagne op touw gezet om zoveel mogelijk buurtbewoners mee te krijgen energie te gaan besparen.

Via de website Buurkracht roepen Han van Hagen, Frans Botterhuis en Reinier Wender hun buurtgenoten op om mee te denken over welke mogelijkheden er allemaal zijn om energiebesparende maatregelen te nemen. Door samen te werken is het makkelijker om alle mogelijkheden goed te bekijken en kost het minder moeite dan als zoiets alleen gedaan moet worden. In Haaksbergen is de wijk Hassinkbrink de enige wijk die op dit moment meedoet aan Buurkracht, maar ook andere wijken kunnen zich aansluiten.

Buurkracht is een initiatief van netwerkbeheerder Enexis. In buurten waar men werkt met Buurkracht plaatst Enexis (gratis) slimme meters, om zo bewoners een beter inzicht te laten krijgen in hun energieverbruik.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!