Handtekeningen Kameleon gezet, maar Keender wil nieuwe beschikking

Kameleon
Stichting Keender en bouwers Averesch en Harwich hebben de handtekeningen gezet onder de overeenkomst basisschool De Kameleon te gaan bouwen. Keender heeft daarnaast bij de gemeente Haaksbergen aangegeven dat de huidige beschikking voor het bouwen van de nieuwe school De Kameleon mag komen te vervallen. De stichting heeft tegelijkertijd een concept ingediend voor een nieuwe beschikking.

Dat maakte wethouder Edith van Spiegel bekend in de commissie Samenleving. De handtekeningen zijn gezet voor het bouwen van de school, maar toch wordt de gemeente om een nieuwe beschikking gevraagd. Volgens Van Spiegel kan het verzoek voor de nieuwe beschikking te maken hebben met de grootte van de school. De huidige beschikking gaat uit van een school met tien klassen, maar de nieuwe beschikking zou daar niet meer van uit gaan. De gemeente kon nog niet meer informatie geven over de nieuwe aanvraag van Keender.

De school wordt gebouwd door bouwers Averesch en Harwich, die de aanbesteding wonnen. Omdat niet voldoende geld beschikbaar was om het schoolgebouw zo te bouwen zoals Keender wilde, werd de aanbesteding ingetrokken nadat de twee bouwers geselecteerd waren. Na een gang naar de rechter kregen de bouwers gelijk. De bouw van de nieuwe school zal waarschijnlijk in mei 2019 afgerond zijn.

Voor de omwonenden en de ouders van De Kameleon wordt dinsdagavond een informatieavond gehouden. Ook ouders van kinderen die wel aangemeld zijn op de basisschool, maar nog niet naar school gaan, zijn van harte uitgenodigd.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]