Han ten Broeke op 9 op voorlopige kandidatenlijst VVD

kandidatenlijst

Bron: vvd.nl

Den Haag – De VVD heeft de advieskandidatenlijst bekend gemaakt voor de Tweede Kamerverkiezing die gehouden zal worden op 15 maart 2017.

De in Haaksbergen geboren en getogen Han ten Broeke staat op de negende plek, bij de verkiezingen in 2012 stond hij nog op de twaalfde plek. Daarmee werd hij in de Tweede Kamer gekozen. Hij kreeg 14.403 voorkeursstemmen. In de Tweede Kamer is hij woordvoerder voor Buitenlandse Zaken en voorzitter van de Kamercommissie voor Defensie.

Ook oud-Haaksbergenaar Arno Rutte staat op de voorlopige kieslijst. Hij staat op plek 20, vorig jaar op plek 38. De zoon van voormalig VVD-gemeenteraadslid Leonie Rutte kwam in 2012 in de Tweede Kamer. Hij kreeg 1.874 stemmen.

Het is nog niet bekend of er nog andere mensen met een band uit Haaksbergen op een kandidatenlijst staan voor bijvoorbeeld een andere partij. Nog niet alle partijen hebben hun kieslijst openbaar gemaakt.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!