Hameland verder zonder directeur Gerrits

GerritsLichtenvoorde – Directeur Ben Gerrits en het bestuur van Hameland beëindigen per 1 november hun samenwerking. Er is ontevredenheid over de uitvoering van het ontmantelingsproces.

Gerrits blijft de komende maanden nog wel werken aan de voorbereiding en planning, maar de uitvoering van de ontmanteling zal niet door hem gedaan worden. Eerder dit jaar besloten Haaksbergen, Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk om de sociale werkvoorziening op te heffen omdat de gemeenten de Participatiewet niet samen gaan uitvoeren. Gerrits werd op 1 januari 2015 aangesteld als directeur en transitiemanager.

Er is bij de gemeenten en Hameland meer voorbereidingstijd nodig om plannen op te stellen voor de uitvoering van bepaalde onderdelen van de Participatiewet. Gerrits voelt zich niet de aangewezen persoon voor het ontmantelen van Hameland in 2016. Na overleg met het bestuur is besloten de samenwerking te beëindigen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.