Haaksbergse schoolklas op de bres voor Van Oldenbarnevelt

Oldenbarnevelt

Foto: Beeldscherp Media

De Haaksbergse schoolklas H2V1 van Het Assinklyceum willen graag dat Johan van Oldenbarnevelt de eer krijgt die hem toekomt. De klas is daarom een petitie gestart om een beeld naar het Binnenhof te verplaatsen en te onderzoeken of de man een praalgraf kan krijgen.

Van Oldenbarnevelt leefde in Nederland van 1547 tot 1619, het jaar waarin hij onthoofd werd. Zeer waarschijnlijk is hij begraven in een graf achter een archiefkast en een gepleisterde muur. De schoolklas is van mening dat Van Oldenbarnevelt meer verdiend dan dat en willen hem daarom herbegraven. Ook willen ze dat er een beeld van hem op het Binnenhof geplaatst wordt, op de plek waar hij zijn hele leven gewerkt heeft én uiteindelijk onthoofd is.

De klas is een petitie gestart om hun actie kracht bij te zetten. Deze petitie is te ondertekenen via de speciale website die de klas gemaakt heeft: 4johan.ga. In Den Haag hebben de jongens inmiddels gesproken met diverse politici om hun actie onder de aandacht te brengen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad_group id=”474″]