Haaksbergse oliebollen krijgen derde prijs van Nederland

OliebollenHaaksbergen – De oliebollen van bakker Arie van Linstee van bakkerij Bi’j Oons zijn bekroond met de derde prijs in de oliebollencompetitie van de Echte Bakkers.

Van de 71 inzendingen van de competitie waren de oliebollen uit Haaksbergen één van de veertien inzendingen die de finale haalden. Van Linstee heeft ruim de tijd gehad om zijn oliebol aan te passen in de zomer, toen hij vanwege het slechte weer landelijk in het nieuws kwam vanwege zijn zomerse oliebollenbakken. “Ik heb kunnen sleutelen aan de basisreceptuur. De laatste maanden heb ik alleen nog getest met de vulling: grote rozijnen, kleine rozijnen, stukjes zoete en zure appel en uiteindelijk vallen we dan in de prijzen. Echt geweldig! Keurmeesters Wietse Schiere en Mark Plaating geven de oliebollen van Van Linstee een mooie beoordeling mee: het gaat om een ‘strak bolletje met een perfecte vulling’.


De prijs wordt meteen goed gevierd, want alle aanwezigen worden getrakteerd op één van de prijswinnende oliebollen. De prijs zal vrijdagochtend 16 december om 11.30 uur uitgereikt worden bij bakkerij Bi’j Oons aan de Spoorstraat in Haaksbergen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!