Haaksbergse Erik ten Hag wordt trainer van Ajax

De 47-jarige Haaksbergenaar Erik ten Hag wordt volgens diverse media donderdag aangesteld als hoofdtrainer van AFC Ajax in Amsterdam. Ten Hag is op dit moment trainer van FC Utrecht en nog steeds lid van de Haaksbergse voetbalclub Bon Boys.

Ten Hag wordt bij Ajax de opvolger van de onlangs ontslagen Marcel Keizer. Hij zou voor 2,5 jaar tekenen bij de club uit Amsterdam. Alfred Schreuder, die nu nog in Duitsland werkt, zou zijn assistent moeten worden, zo geeft De Telegraaf aan. FC Utrecht zou meer dan 700.000 euro krijgen voor het vertrek van Ten Hag. Volgens het AD was dat bedrag genoemd als vertrekclausule als hij aan het einde van een seizoen zou vertrekken. Omdat het nu gaat om een wintertransfer heeft FC Utrecht kunnen onderhandelen over een hogere som.

Loopbaan
Als assistent-trainer was Ten Hag eerder werkzaam bij FC Twente en PSV en als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. Hij heeft ook het tweede elftal van Bayern München zonder zijn hoede gehad voordat hij bij FC Utrecht begon. Als voetballer heeft Ten Hag gevoetbald bij FC Twente, De Graafschap, RKC en FC Utrecht.

Bon Boys
Hij begon zijn voetballoopbaan bij Bon Boys, waar hij op 7-jarige leeftijd begon met voetballen. Dit jaar was hij met Oud-FC Twente nog op bezoek bij Bon Boys, waarbij Ten Hag na een kwartier geblesseerd uit viel. In de presentatiegids kwam Ten Hag tot de conclusie: ‘De cirkel is rond. Ik heb bij Bon Boys mijn eerste en laatste wedstrijd gespeeld.’

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad id=”17507″]