Haaksbergse eierdief krijgt taakstraf

eierdiefAlmelo – Een 32-jarige man uit Haaksbergen is door de politierechter in Almelo veroordeeld tot twintig uur taakstraf, zo meldt TC Tubantia. De eierdief werd vrijgesproken van het inrijden op mensen.

De man ging regelmatig bij een boerderij in Bentelo langs, waar je eieren kunt kopen. Het viel de eigenaren op dat niet alle eieren werden betaald en ze brachten camera’s aan. Daarmee werd de auto van de man uit Haaksbergen in beeld gebracht. Op beeld werd vastgelegd hoe de eierdief meerdere malen eieren meenam zonder te betalen.

De auto van de man werd op 7 maart klemgezet door de eigenaren van de boerderij. De Haaksbergenaar raakte in paniek toen gemeld werd dat de politie gebeld zou worden en reed weg. De rechter achtte niet bewezen dat de man daarbij op de eigenaren inreed. De eierdiefstal, soms tot wel honderd eieren per week, echter wel.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.