Haaksbergse Amy Uuldriks wint vijf gouden plakken

De 20-jarige Amy Uuldriks uit Haaksbergen heeft op de nationale Special Olympics vijf gouden plakken gewonnen. Het evenement werd afgelopen weekend gehouden in en rondom Doetinchem.

De Haaksbergse was de beste op de brug, de balk, de vloer en de sprong en werd daarmee ook eerste in het klassement. Uuldriks traint in Haaksbergen bij Turnsport Haaksbergen onder leiding van Annemiek de Jong. Turnen doet ze al sinds ze drie jaar oud is en de laatste jaren doet ze dat in een selectiegroep.

De Special Olympics zijn wedstrijden voor mensen met een verstandelijke beperking en worden elke twee jaar gehouden. De spelen dit jaar waren voor Uuldriks bijna een thuiswedstrijd, het evenement werd in Doetinchem gehouden. Daar was zij één van de 2.000 sporters die meedeed. In 2019 worden de internationale Special Olympics in Abu Dhabi gehouden en Uuldriks hoopt ook daar van de partij te zijn.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden