Haaksbergenaar start petitie voor behoud buslijn 74

Foto: Regenmaker onder CC BY 3.0 NL

Haaksbergenaar Martin Wilens is een petitie gestart om vervoersmaatschappij Arriva ervan te overtuigen dat buslijn 74 een halte in Haaksbergen moet krijgen en niet enkel op het nieuw aan te leggen knooppunt ‘Assinkbos’.

Uit de vervoersplannen van Arriva blijkt dat zowel lijn 73 als lijn 74 vanaf het najaar niet meer door Haaksbergen zullen rijden. Het gaat om de twee sneldiensten tussen Doetinchem en Enschede en Winterswijk en Enschede. Voor de gebruikers van de buslijn scheelt dat veel tijd, maar voor in de inwoners van Haaksbergen kost de aanpassing veel tijd. Zo is het niet meer mogelijk om op het busstation of op de Veldmaterstraat op te stappen op deze lijnen, maar moet naar het knooppunt Assinkbos gegaan worden, wat bij het voormalig Danspaleis moet komen. Naast dat dat veel tijd kost, zal het ook meer geld kosten om daar op te stappen op de bus.

Volgens Wilens zou het heel goed mogelijk moeten zijn om bij de aansluiting van de N18, bij de Kolenbranderweg, een bushalte te plaatsen op de Nieuwe Twenteroute. De vervoersmaatschappijen zijn nog met de provincies en gemeente in gesprek en willen nog niets kwijt over de nieuwe vervoersplannen. Daardoor is het nog niet duidelijk of buslijn 62 van Keolis, die ook over vanuit de Achterhoek over Haaksbergen naar Enschede rijdt, vaker gaat rijden om de vele studenten, scholieren en werkenden vanuit Haaksbergen naar Enschede te brengen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden

ADVERTENTIE

Lees ook
1 reactie
  1. ananda wensing zegt

    bus het liefst naar het centrum. een bus is het minste wat een centrum van haaksbergen nodig heeft!

Reacties zijn gesloten.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Michorius
Kornuiten
adverteren