Haaksbergenaar slaat met auto over de kop

Politie, over de kopEnschede – Een 25-jarige man uit Haaksbergen is zaterdagochtend met zijn auto over de kop geslagen in Enschede. Volgens de politie was de man onder invloed van alcohol.

De man reed op de Enschedesestraat in Oldenzaal toen de politie hem staande wilde houden vanwege een defect licht aan zijn auto. De man ging er echter met hoge snelheid vandoor toen hij de politie zag. Bij het binnengaan van de bebouwde kom in Enschede sloeg de man op de kruising met de Tichelweg de Roombeekstraat in, waar hij de controle over het voertuig kwijt raakte.

De auto sloeg over de kop en raakte twee andere voertuigen. De bestuurder van de auto en een inzittende stapten uit, waardoor de bestuurder aangehouden kon worden voor het veroorzaken van gevaar op de weg.

Bij de ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Hij was ook in het bezit van een hoeveelheid cocaïne. De man kon zijn rijbewijs inleveren. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van gevaar op de weg.