Haaksbergenaar krijgt taakstraf na oplichting

De 30-jarige Unique O. uit Haaksbergen is veroordeeld voor oplichting en valsheid in geschrifte. De man probeerde met vervalste loonstroken en een vervalst bankafschrift een zakenpartner te helpen.

O. probeerde in april 2016 tot twee keer toe een lening af te sluiten van 35.000 euro. Daarvoor gebruikte hij vervalste loonstroken en een bankafschrift. Hij liep tegen de lamp en moest verschijnen voor de politierechter in verband met oplichting en valsheid in geschrifte. De Haaksbergenaar bekende bij de politie al meteen wat hij gedaan had. In de rechtbank vertelt hij het hele verhaal, zo meldt TC Tubantia.

O. heeft een map met correspondentie bij zich en speelt open kaart. De leningen vroeg hij aan voor zakenpartner Frank van E. Door de lening door te sluizen kon O. vervolgens bij de zakenpartner een riant salaris krijgen. Van dat salaris zou O. de rente en aflossing kunnen betalen. O. gaf al meteen aan dat het niet slim was wat hij deed en dat het redelijk naïef was.

De aanklager wil dat O. een maand voorwaardelijke celstraf krijgt en daarnaast 120 uur taakstraf. De rechter is het daar niet mee eens en legt O. enkel de taakstraf op van 120 uur, waarvan 60 voorwaardelijk.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!