Haaksbergen in startblokken voor eerste marathon op natuurijs

marathon

Foto: Sem van der Wal

Met een vorstperiode in de zicht staat de werkgroep Eerste Marathon Op Natuurijs (EMON) klaar om aan het werk te gaan. Als het ijs dik genoeg is en de omstandigheden goed, is er een kans dat ze een marathon gaan organiseren.

Ook de schaatsverenigingen in Noordlaren in Groningen en Veenoord in Drenthe houden rekening met een marathon. Kanshebber nummer 4, Nieuw Buinen, geeft aan dit jaar nog niet een marathon te kunnen realiseren. Het dorp kreeg onlangs een nieuwe ijsbaan en heeft nog geen draaiboek. Als het weer meezit, zijn deze schaatsverenigingen de grootste kanshebbers op een eerste marathon.

weeronline.nl Altijd jouw weer

Bij IJSCH is de baan al sinds begin januari klaar voor winterweer. Op het moment dat het ijs dik genoeg is, én Haaksbergen de wedstrijd toegewezen krijgt, verandert Haaksbergen voor het eerst in twee jaar weer in een schaatsdorp. Vanuit heel Haaksbergen stromen vrijwilligers toe om alles in goede banen te leiden.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

ADVERTENTIE[the_ad id=”17507″]