Haaksbergen sluit zich aan bij ROZ

Gemeentehuis, ROZHaaksbergen – De gemeente Haaksbergen sluit zich per 1 december 2014 aan bij de Regionale Organisatie Zelfstandigen (ROZ). Haaksbergen was als gemeente één van de weinige gemeentes die nog niet aangesloten was bij het ROZ.

Het ROZ is een adviesorganisatie voor zelfstandigen in Twente en de Achterhoek, de organisatie biedt onder andere coaching, training en scholing aan. Vanaf 1 december zal het ROZ het huidige klantenbestand van de gemeente Haaksbergen overnemen als het gaat om het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandig (BBZ), wat er is voor ondernemers die niet voldoende inkomsten kunnen genereren met hun onderneming, waardoor ze onder het bijstandsniveau komen. Ook nieuwe aanvragen voor de BBZ zullen door het ROZ beoordeeld worden.

Ook zal het ROZ ondernemers die daar aankloppen gaan ondersteunen door middel van scholing en trainingen. Op die manier is het mogelijk om te groeien in het ondernemerschap.

Volgens wethouder Annette Nijhuis kan de gemeente Haaksbergen door de samenwerking bezuinigen op personeel, de ingehuurde krachten voor de BBZ hoeven namelijk niet langer ingehuurd te worden. Daarnaast kan er makkelijker en eerder hulp geboden worden voor ondernemers die in de geldproblemen komen.