Haaksbergen maakt zich zorgen om hoeveel asielzoekers Rekken

Gemeentehuis, asielzoekersHaaksbergen – De gemeente Haaksbergen heeft via een brief aan de gemeente Berkelland haar zorgen geuit over de grote hoeveelheid asielzoekers die in Rekken ondergebracht gaat worden.

De gemeente Berkelland heeft al in een vroeg stadium contact opgenomen met de gemeente Haaksbergen om te overleggen over de komst van de asielzoekers in de voormalige TBS-kliniek Oldenkotte in Rekken. Het college van B&W kreeg de gelegenheid om vragen te stellen en heeft van die gelegenheid gebruik gemaakt.

Berkelland is nu gevraagd om de effecten die de komst van de asielzoekers zou hebben op Haaksbergen in kaart te brengen en Haaksbergen op de hoogte te houden in het proces tot besluitvorming, het college van B&W wil graag constructief meedenken. Met name de hoeveelheid asielzoekers baart het college van B&W zorgen. Het asielzoekerscentrum ligt in de nabije omgeving van Haaksbergen waardoor Haaksbergen te maken gaat krijgen met dagbesteding, onderwijs, vervoer en sociale integratie.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store, Google Play Store en de Windows Phone Store.