Haaksbergen krijgt plek voor dementerende allochtonen

allochtonenHaaksbergen – Livio zal in 2017 starten met een verpleegafdeling voor niet-westerse allochtonen met dementie. Alleen Boxtel, Breda en Rotterdam gingen Haaksbergen voor.

Een van de initiatiefnemers is Sevilay Luiken-Dalli, die voorheen locatiemanager was van Het Saalmerink. Volgens haar is pas nu goed duidelijk hoe groot de behoefte is aan een aparte verpleegafdeling. Daar zullen de bewoners niet alleen medische hulp krijgen, maar ook geactiveerd worden. “De overgrote meerderheid van deze groep is te zwaar, heeft diabetes en beweegt te weinig,” vertelt ze aan TC Tubantia.

Op termijn wil Livio het mogelijk maken dat Turkse verpleegkundigen stage gaan lopen op de verpleegafdeling, in de thuiszorg en op de dagbesteding. Er wordt daarvoor samengewerkt met Saxion. Studenten fysiotherapie en sport en beweging geven wekelijks trainingen.

Het is nog niet bekend waar precies de nieuwe afdeling geopend zal worden. Volgens Jeff van den Biggelaar, marketingmanager van Livio, wordt nog gewerkt aan een nieuw huisvestingsplan. In Haaksbergen heeft Livio op dit moment op diverse plekken verpleegafdelingen.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!