Haaksbergen klaar voor Schuttersfeesten

Haaksbergen maakt zich op voor de komende editie van de Schuttersfeesten. In de voorverkoop is al meer dan 85% van de kaarten verkocht. Het festival start vrijdagavond met een optreden van The Euro’s.

Ook tijdens de 233e editie van de Haaksbergse Schuttersfeesten worden dagen vol plezier verwacht. Met optredens van de al eerder genoemde Euro’s, maar ook DJ Miss More, Mental Theo, Beatcrooks en activiteiten voor alle leeftijden staat het weekend van 7, 8 en 9 september als een huis.

Vrijdag

Op vrijdagavond wordt om 18.45 uur het festijn geopend en treedt de Schutterij aan. Aansluitend zal om 19.00 uur de vogel op de stang geplaatst worden en wordt de Last Post ten gehore gebracht. Daarna zal er een samenkomst zijn in het Schuttershoes. Om 21.00 uur gaan dan de tenten open voor muziek van The Euro’s en Muziek Fabriek. Kaarten kosten 8 euro per persoon en zijn tot 20.00 uur online te koop en daarna aan de kassa.

Zaterdag

Zaterdagochtend is het vroeg uit de veren, want om 5.00 uur is de Reveille. Om 11.00 uur wordt vervolgens bij het koningspar vertrokken en is de afmars van de Haaksbergse Harmonie en de Schutterij vanaf De Kalter, door het centrum via de Eibergsestraat naar het feestterrein aan de Scholtenhagenweg. Daar worden vanaf 12.00 uur de vlaggen gehesen, het Wilhelmus gezongen en iedereen toegesproken. Ook zullen de openingsschoten op de grote en kleine vogel genomen worden. Vanaf 12.30 uur zullen de schietwedstrijden beginnen. Om 15.00 uur is de winnaar bekend en zal het nieuwe koningspaar en prinsenpaar geïnstalleerd worden en niet veel later ook gehuldigd worden door het college van B&W.
Vanaf 21.00 uur gaan de tenten open voor het muziekprogramma met DJ Miss More, Beatcrooks en Mental Theo. Kaarten zijn te koop bij de ingang en kunnen tot 20.00 uur online gekocht zijn.

Zondag

De zondag van de Schuttersfeesten staat in het teken van het teamschieten en de schietwedstrijden voor het publiek. Daarnaast is er de hele middag door het grote kinderfestival met diverse attracties voor de jeugdige Haaksbergenaren. Vanaf 12.00 uur worden de deelnemers van het teamschieten verwacht, om 13.30 uur beginnen de wedstrijden. Ook het publiek begint om die tijd. Het is mogelijk om met een kruisboog te schieten, met een luchtgeweer of om te handboogschieten. Deelname voor het publiek is vanaf 12 jaar. Op zondag gaat de tent open vanaf 16.00 uur en zorgen de Muziekfabriek en de Perfect Showband voor de perfecte afsluiter van het weekend.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden