Haaksbergen geeft mobiel bereik een 5,5

MobielHaaksbergen – Inwoners van Haaksbergen geven het mobiel bereik in Haaksbergen maar net een voldoende, namelijk een 5,5. Dat blijkt uit een publieksonderzoek van de NOS en de regionale omroepen.

In het onderzoek werd gevraagd naar de kwaliteit van de ontvangst. Over heel Haaksbergen genomen was dat gemiddelde nog net een voldoende, in een groot gedeelte van Haaksbergen, werd die voldoende niet gehaald. Met name in het postcodegebied 7481, waar ook Buurse en het buitengebied daar onder vallen, is het bereik slecht en scoort het slechts een 4,4.
In de provincie Overijssel krijgt die ontvangst gemiddeld een 6,5.

Jacob Groote, bij KPN verantwoordelijk voor de mobiele netwerken, geeft aan bij de NOS dat er nog altijd witte vlekken op de kaart zijn, ook al zijn het er niet veel meer. Volgens hem wordt is slechts één procent van Nederland nog niet goed gedekt. KPN is druk bezig met het plaatsen van nieuwe antennes, maar dat kost tijd: “Een mast van 48 meter bijna in je achtertuin is niet altijd plezierig.”

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de Haaksbergen App. De app is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store.