Haaksbergen Centraal nieuwe naam voor Leefbaar Haaksbergen

Lokale partij Leefbaar Haaksbergen gaat verder onder de naam Haaksbergen Centraal. Vrijdagochtend werd in het gemeentehuis de nieuwe naam gepresenteerd.

Volgens fractievoorzitter Annette Nijhuis was het hoog tijd om de naam te veranderen, ook door de veranderingen in de maatschappij: ‘Bij bijna iedereen die ik sprak moest ik aangeven dat we niets te maken hadden bij Pim Fortuyn’. De leden besloten in een vergadering om na de verkiezingen de naam te wijzigen, om verwarring tijdens de verkiezingen te voorkomen.

Tijdens de raadsvergadering van 26 september zal de nieuwe naam gebruikt gaan worden. Met de nieuwe naam wil de partij met een schone lei beginnen. Met de nieuwe naam wordt duidelijk dat de partij zich voor Haaksbergen in wil zetten en geen banden heeft met welke politieke partij in Haaksbergen dan ook. Samen werken om Haaksbergen weer centraal te krijgen. ‘Wij zijn Haaksbergen, we zijn geen Hengelo of Enschede. We moeten weer onderdeel worden van de regio Twente, maar moeten niet vergeten dat we een dorp zijn. We mogen best zaken uitbesteden aan de grotere steden, omdat daar meer expertise zit’, geeft Nijhuis aan. De partij wil daarnaast naar de doelen van de toekomstvisie 2030 toewerken.

Haaksbergen Centraal zetelt in de raad met raadsleden Annette Nijhuis en André Hendriks. In het bestuur zitten voormalig raadsleden Anja Cats en Jan Hesselink en Hans Verbeek. De leden van Haaksbergen Centraal zijn ambitieus en willen graag de wijken in om de inwoners te bereiken. ‘Inwoners uit de wijk De Pas hebben heel andere wensen dan de inwoners in Buurse. Al die wensen zijn belangrijk en moeten in kaart gebracht worden’, geeft voormalig raadslid Wim Nijhuis aan.

Hej ‘t al heurd? Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Haaksbergen Actueel. Zelf iets te melden, neem contact op met de redactie!

Correctie melden